Decor Stil de Viata

10 trucuri pentru imbunatatirea oricarei bucatarii

December 2, 2015

Bucataria este inima casei, in mod incontestabil, asa ca astazi am intocmit o lista cu 10 trucuri economice pentru imbunatatirea aspectului oricarei bucatarii!

Recent am avut bucuria si norocul sa putem sa renovam si sa facem bucataria de la zero. Insa exista multe momente in care acest lucru nu este posibil. Fie locuiti intr-un apartament inchiriat, si investitia nu iti are rostul sau proprietarul nu este de acord. Fie bugetul nu acopera o remodelare. Fie pur si simplu nu doriti sa treceti prin stresul si haosul pe care il presupune o asa schimbare. Indiferent de caz, cred cu tarie ca fiecare dintre noi meritam sa avem bucataria visurilor noastre!

Din acest motiv, dar si pentru ca ador orice scuza care imi permite sa pierd timpul pe Pinterest uitandu-ma la bucatarii, am alcatuit o lista cu mici trucuri care au efecte mare asupra oricarei bucatarii. Si am mentionat ca sunt usor de realizat si mai mult decat prietenoase cu bugetul? Sa incepem!

Decoreaza cu printuri artistice

Poti sa muti cu usurinta centrul de atentie de la dulapuri care nu-ti mai plac, sau electrocasnice demodate, cu ajutorul unor printuri strategic pozitionate. O sa mentionez din nou Pinterest pentru o varietate de printuri interesante si contemporane, si IKEA atat pentru printuri, dar mai ales pentru rame accesibile la pret. Si nu, nu este sponsorizat site-ul de IKEA, inca, dar preturile combinate cu design-ul simplu sunt aproape imbatabile.

1-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Acopera exteriorul dulapurilor

Daca nu poti sa inlocuiesti sau sa revopsesti exteriorul dulapurilor, cea mai simpla varianta este sa le acoperi cu un material. Aspectul general va fi unul usor mai rustic, dar mult mai interesant!

2-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Depoziteaza pe verticala

Nu cred ca exista persoana care sa nu-si doreasca sa fi avut o bucatarie un pic mai mare. Asa ca, atat din motive de spatiu, cat si de interes vizual, incearca sa depozitezi pe verticala.

3-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Decoreaza cu ajutorul condimentelor

Condimentele pot sa faca mai mult decat sa dea gust mancarii. Ele pot sa decoreze frumos o bucatarie, alcatuind un nou punct de interes.

4-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Decoreaza cu ajutorul cartilor

In loc sa le ascunzi, expune cartile de bucatarie si foloseste-le pe post de arta. Adica varianta chiar si mai accesibila a trucului prezentat la inceput 🙂

5-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Adauga un covoras

De cele mai multe ori podeaua din bucatarie este cea care sufera cel mai rau. Astfel, cum mai simplu sa ascunzi uzura sau cel putin un aspect neplacut, decat cu un covoras? Doar ai grija sa fie unul cu fir scurt si o culoare prietenoasa , ca sa fie si usor de curatat.

6-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Adauga plante

Nimic nu o sa insufleteasca si improspateze mai mult o bucatarie decat plante. Chiar daca sunt mai greu de intretinut recomand plante naturale, sau, de ce nu, chiar ierburi aromatice.

7-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Schimba manerele dulapurilor

O solutie rapida pentru a da un nou aspect mobilei de bucatarie este schimbarea manerelor si butonilor. Fie ca optezi pentru unii industriali sau eleganti, ai nevoie doar de o surubelnita pentru a le scoate pe cele vechi si inlocui cu unei noi si frumoase!

8-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Schimba perdelutele

Aspectul se poate schimba instant cu ajutorul unor perdelute noi. Iar daca vrei o varainta chiar si mai economica si inventiva, si care mie imi place in mod deosebit, foloseste servete de bucatarie pe post de perdelute tip cafenea! Adauga anouri cu carlig, sau indoaie materialul si coase-l pentru a crea spatiu pentru bara de galerie, si ai perdele noi aproape instant! La 1.99 Ikea are cea mai ieftina varianta, iar Zara Home variantele cele mai sic.

9-1-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta 9-2-10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Organizeaza cu ajutorul tavilor

Totul arata mai curat si bine gandit daca este organizat. Si ce mod mai bun de organizare pentru bucatarie decat cu ajutorul tavilor?

10--10-trucuri-pentru-imbunatatirea-oricarei-bucatarii-adauga-arta

Care sunt sfaturile tale pentru imbunatatirea unei bucatarii?

Live beautifully.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply