Cina Retete

4 rețete sănătoase cu ciuperci

February 28, 2016

După cum probabil știți din istoria culinară a acestui blog mereu încerc să pun sănătatea pe primul plan atunci când e vorba de mâncare. Bine, exceptând deserturile, dar dulciurile nu se pun, nu? 🙂 Iar pentru că un pic de extra inspirație nu strică niciodată, am descoperit recent pe goop un interviu foarte interesant referitor la puterea vindecătoare a ciupercilor. Și mai mult, 4 rețete sănătoase cu ciuperci!

De mii de ani, culturile străvechi din toată lumea au folosit puterile vindecătoare esențiale ale ciupercilor fără nici un efect secundar. Așa numitele ciuperci medicinale ne-au oferite importante medicamente farmaceutice, de la penicilină la anumite medicamente anti-cancer. Ar trebui să te gândești la sistemul tău imunitar ca la un mușchi: cu cât îl lucrezi mai mult, cu atât mai bine va funcționa. Pentru că ciupercile oferă sistemului imunitar un workout sigur, găsesc că este benefic șă mănânc ciuperci zilnic, câteodată în doze mici, câteodată mari, depinde de ce îmi spune corpul meu.

  • Tero Isokauppila

Așa că, pentru că tot am fost astăzi la subiectul fitness, în încercarea de a avea o dietă sănătoasă, diversificată, dar și gustoasă, haide să vedem ce putem să dacem săptămâna asta cu ciuperci!


Supă cremă de ciuperci

O supă cremoasă și bogată în aromă pe baza unui amestec de mai multe tipuri de ciuperci, dar și o rețetă simplu de făcut!

4-rețete-sănătoase-cu ciuperci-supa-crema-de-ciuperci


Stir-Fried Noodles

rețetă gata în 10 minute delicioasă și plină de beneficii nutritive.

4-rețete-sănătoase-cu ciuperci-noodles


“Ouă și friptură” vegetariene

În acest mic dejun, sau prânz simplu, dar hrănitor ciupercile Portobello sunt înlocuitorul perfect pentru friptură!

4-rețete-sănătoase-cu ciuperci-ou-cu-friptura-vegetariana


Ciuperci marinate

Ușor de făcut și rezistente în frigider cel puțin o săptămână, ciupercile marinate sunt grozave în paste, pe pâine prăjită sau direct din borcan!

4-rețete-sănătoase-cu ciuperci-marinate

Live beautifully.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply