Stil de Viata

10 modalități pentru a scăpa de stres

December 9, 2015

Întrerupem acest program special de sărbători pentru a vă aduce 10 modalități pentru a scăpa de stres!

De aproximativ o săptămână vorbim despre sărbători, decorațiuni de sărbători, mâncare de sărbători, și cadouri perfecte, ai ghicit, de sărbători. Si, fii fără grijă, mai avem 2 saptamani, si un pic, pline de articole continând mai sus mentionatele topicuri. Dar pâna să ajungem acolo aș vrea să știu că am acoperit și un alt subiect care apare inevitabil în această perioadă: stresul.

Mai este nevoie să menționez cele mai des întâlnite cauze pentru ceea ce vom numi de acum încolo ‘stresul de sărbători‘? Cred ca suntem cu toții prea familiari cu ele, așa că haideți să aruncăm o privire la modalități simple și sigure pentru a scăpa de stres. Iar apoi să revenim la programul festiv standard!

1. Rezervă 5 minute pentru tine

Oricât de stresantă ți-ar fi ziua, și oricâte lucruri ai mai avea pe lista de TO DO, atunci când te simți copleșită, oprește-te și acordă-ți un pic de timp pentru tine. Un ceai cald ajută. Și un strop de rom în acel ceai nu deranjeaza pe nimeni 🙂

1-pat-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

2. Reorganizează

Indiferent că e vorba de dulapul de haine, cămara sau dulăpiorul cu medicamente, sunt sigură că exista un colțisor care ar avea nevoie de un pic de atenție din partea ta. Iar tu o sa beneficiezi nu numai de o casă mai curată și organizată, dar și de un pic de relaxare în plus. Este dovedit științific, probabil de către niște cercetători britanici, faptul că a începe, dar și termina o acțiune oricât de minoră ne poate aduce un plus de relaxare, dar și încredere în sine. Win, win!

2-organizeaza-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

3. Citește o carte

Niciodată nu subestima puterea terapeutică a unei cărți captivante!

Some books leave us free and some books make us free.

– Ralph Waldo Emerson

3-citeste-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

4. Înfășoară-te în materiale somptoase

Lână fină, bumbac organic, mătase, sau *șoc* preferatul meu, cașmir, înfășoară-te în orice material care să-ți liniștească orice nervozitate. Și nu trebuie sa cheltuiești o avere, spre exemplu H&M-ul mereu de încredere au un tip de material sustenabil care se simte pur și simplu divin!

4-casmir-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

5. Începe un hobby. Sugerez tricotatul

Un hobby, în special unul în care să-ți folosești mâinile, te va ajuta să-ți muți centrul de atenție de la orice mic stres. Personal, eu aleg tricotatul, pentru că la sfârșitul oricărui proiect rămân și cu o noua păturică. Și niciodată nu poți avea destule pături decorative, nu? 🙂

5-tricotaje-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

6. Pregătește-ti o baie luxuriantă

Ori înainte ori după o zi stresantă, merităm cu siguranță o baie fierbinte. Și da, acum este momentul să folosim toate acele uleiuri, arome și creme special cumpărate pentru că ne-a plăcut prea mult ambalajul. Sper sa nu fie doar cazul meu!

6-baie-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

7. Vizualizeaza un loc fericit

Multiple studii, da, tot cercetatorii britanici, au dovedit atât puterea vizualizarii, cât și capacitatea acesteia de a reduce stresul. Doar închide ochii și imaginează-ți că te afli într-un loc calm, iar stresul pur si simplu se va topii. Pentru mine acest loc e un pat cu lenjerie proaspătă, învăluit într-o lumină plăcută, cu un buchet de flori și un teanc de cărți lângă. Cum arată locul tau fericit?

7-dormitor7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

8. Exerciții fizice

Endorfine, plus un corp tonifiat. Mai e nevoie să justific punctul 8?! Poate doar să vă sugerez o serie de exerciții pe care eu le fac acasă, și de care sunt mai mult decât încântată. Și nu numai eu! *wink wink*

8-exercitii-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

9. Mângâie un prieten blănos

Liniștitor, reconfortant, și plăcut pentru toată lumea implicată! 🙂

9-mini-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

10. Fii blândă cu tine

Atât noi, cât si societatea, ne stabilim standarde foarte inalte, și încercăm să facem mai multe, a se citi totul, în același timp. Așa că lecția foarte importantă pe care trebuie să o învățăm este să fim mai bune în primul rând cu noi înșine. Gândește-te la tine ca la cea mai buna prietenă a ta și nu-ți mai amâna fericirea! Așa cum spunea L’Oreal, o meriți!

10-7-modalități-pentru-a-scăpa-de-stres

Live beautifully.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 10 rezoluții pentru 2016 - Chocolate & Cashmere January 8, 2016 at 9:54 am

    […] 2. Nu îți may face griji din nimic. Nu uita că mereu există modalități simple de a scăpa de stres. […]

  • Leave a Reply