Retete

De unde cumpărăm cel mai pufos cozonac?

December 22, 2015

Exista multe moduri miraculoase prin care un cozonac poate să apară într-o casă. Acestea includ, dar nu se limitează la o mamă, o soacră, o bunică, sau oricare altă ființă feminină care deține puterea magică de a produce cozonaci. Sau, în cazuri extreme desigur, cozonacul poate apărea chiar din propriile mâini. Chef Adrian Hădean, spre exemplu, ne-a pus la dispoziție rețeta sa de cozonac moștenită din familie.

“Stiu reteta de la mama, care o stie de la mama ei, care o stia de la bunica ei. Asadar, ea circula in familia noastra de cel putin cinci generatii si a suferit putine modificari in ultima suta de ani. […] Ei bine, cu sau fara esenta de rom ori alte zorzoane, cozonacul cu nuca e prezent in casele noastre si de Pasti si de Craciun, e o parte a familiei, e drumul inapoi spre radacinile neamului nostru.”

Chef Adrian Hădean

Din fericire, pentru cei mai nerăbdători pofticioși dintre noi, există o alternativă: cozonacul cumpărat. Iar pentru întrebarea “dar de unde îl cumpăram?” am făcut un pic de cercetare. Într-o ordine aleatorie, în special pentru că preferatele mele sunt la sfârșit, iata ce am aflat:

1. Chocolat

Boutique restaurant care continuă sa aibă desertul meu cu ciocolată preferat din oraș ne așteaptă și cu desertul traditional de sărbători. Aici tradiționalul cozonac vine cu nuci, stafide, rom și un strop din magia sărbătorilor. Yum!

1-de-unde-cumparam-cel-mai-pufos-cozonac-chocolat

2. La Farine

O patiserie care ne oferă nu una, ci doua variante de cozonac: Clasic și La Farine. Clasic: cacao, nuci, ciocolată, portocală confiată, iar La Farine: nucă, smochine confiate, stafide, caise confiate, scortișoară. Unul sună mai delicios decât celălalt!

2-de-unde-cumparam-cel-mai-pufos-cozonac-la-farine

3. Rue du Pain

O brutărie artizanală cunoscută și drept paradisul chic al brunch-ului ne oferă și o variantă pentru sărbători: un cozonac care abundă de bunătăți.

3-de-unde-cumparam-cel-mai-pufos-cozonac-rue-du-pain

4. Băcănia Veche

Un cozonac cu o listă de așteptare, cum sunt mai toate bunătațile de la Băcănia veche. Vrei un cozonac făcut în casă, acesta este și este făcut de doamna Nina special!

4-de-unde-cumparam-cel-mai-pufos-cozonac-bacania-veche

5. RAWZ

Două cuvinte: cozonac raw. Da, ai auzit bine! Mai exact, Cozonac RAWZ cu nucă caramelizată, cacao, și stafide. M-au câștigat de la nucă caramelizată!

5-de-unde-cumparam-cel-mai-pufos-cozonac-rawz

6. Rawyal

Recomandat drept cel mai “delicios și sănătos cozonac”, acesta este al doilea cozonac raw din listă și cel pe care eu abia aștept să-l încerc! Migdale, nucă de cocos, curmale, cacao raw, tărâțe de psyllium, vanilie, nuca, caju, fulgi de ovaz, ulei de cocos, miere.. ce mai e de adăugat?

6-de-unde-cumparam-cel-mai-pufos-cozonac-Rawyal

Live beautifully.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply chivu alin December 22, 2015 at 12:40 pm

  trebuie sa il incerci pe asta:
  http://casa-victoria.ro/produse?q=cozonac

  • Reply ioana December 23, 2015 at 2:06 pm

   Sună promițător!

  Leave a Reply