Decor Stil de Viata

DIY | Cum să ai aranjamentul floral perfect

May 23, 2016

Este luna florilor și simt că nu am acoperit subiectul destul, așa că propun să intrăm direct în subiect cu un DIY floral! Și ce loc mai potrivit decât una dintre cele mai frumoase florării din oraș, Florăriile Floria?! Pentru ca orice mini Martha Stewart trebuie să fie fluentă în arta aranjării buchetului floral perfect!

1-florariile-floria-ioana-verioti

♦ Folosește întotdeauna flori proaspete. Pe lângă relația cu cosmeticiana, relația cu florarul trebuie să fie una dintre cele mai de încredere pentru că numai buchetele realizate din flori proaspete vor rezista la testul timpului.

“Iar despre componenta clasica de florarie, chiar daca Floria are cele mai competitive preturi de pe piata, nu face rabat la calitate. Plantele atat in ghiveci cat si la fir sunt importate direct din tarile de referinta pentru fiecare tip de floare in parte.”

Mihai Scarlat, PR Consultan Floria In Strada din partea M-PR Agency

♦ Odată ce aduci florile acasă , taie-le prospăt în unghi și lasă-le să stea într-un vas cu apa în timp ce-ti pregătești cele necesare pentru aranjament. Astfel, o să fie proaspete și hidratate.

_MG_4306

♦ Pentru a realiza un design unic folosește diferite forme și texturi. O combinație de flori cu verdeaț, spre exemplu, este mereu o reușită.

♦ Începe cu baza de verdeață. Mie îmi place să folosesc multe tipuri diferite nu numai pentru practice (oferă stabilitate buchetului), dar și estetice: textură, abundentă…

♦ Adaugă florile una câte una inserându-le din mijloc spre exterior. Și în cazul lor este bine să combini mai multe tipuri pentru un aranjament floral bogat cu un aspect natural.

♦ Apoi adaugă accentele. Acestea pot să fie ori flori mai mici, ori accente neașteptate și excentrice precum fructe sau crenguțe.

3-florariile-floria-ioana-verioti

♦ Oferă-ți libertatea de a explora forme diferite. Natura nu este mereu organizată, iar acest lucru poate să se reflecte în buchetul tău. Încearcă să eviți să faci lucrurile prea predictibile sau simetria perfectă. Folosește diferite cantități de flori și mai ales dimensiuni și înalțimi variate.

Nu uita! Contrar a ceea ce se crede în general, nu folosi apă rece pentru flori! Cea mai potrivită pentru buchetul perfect rezistent este apa călduță.

4-florariile-floria-ioana-verioti

♦ Un truc pentru un aranjament cu aspect natural și abundent este să folosești o vaza cu deschizătura largă. Astfel, florile au mai mult loc pentru mișcare și pică natural.

“Pentru a veni în ajutorul clienților noștri, dar și pentru a susține artiștii locali, Floria a pregătit un colț al talentelor locale, expoziție cu vanzare, cărți vinuri și obiecte de deco aparținând artiștilor locali.”

Mihai Scarlat, PR Consultan Floria In Strada din partea M-PR Agency

5-florariile-floria-ioana-verioti

♦ Distrează-te și ține minte că regula cea mai importantă este să creezi ceva ce-ți place ție. Așa că relaxează-te și bucură-te de flori. Iar dacă vrei să sari pașii precedenți și să ajungi direct la partea cu relaxarea, atunci fă o plimbare până la Floria și alege buchetul perfect.

Fotografii grație Christian Tudose

Live beautifully.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply nina cremeneanu May 24, 2016 at 4:23 pm

  Ioana draga, dar in orice aranjament floral este o floare….de mare valoare …si la privire si pentru inima …si eu cred ca o astfel de floare esti TU acum!! ai inflorit ff frumos incet dar bogat si emani chiar si in eter un parfum de calm frezie si intelepciune !!
  felicitari !! sa primesti in viata ceea ce iti diresti , ca meriti !!
  sa fii fericita !!
  pupicel, ninutza !(hi,hi ..ma maimutaresc si eu cu voi !!)

  • Reply ioana June 21, 2016 at 8:05 pm

   Te pup cu drag Nina! <3

  Leave a Reply