Retete

Pavlova cu Ciocolată și Caramel Sărat

February 16, 2016

Momentul în care Le Fiancé comanda Pavlova cu ciocolată la restaurant și o laudă cu patimă știi că e momentul să pornești cuptorul și sa-l setezi la foc mic. O scurtă căutare pe Pinterest mai târziu și rețeta era deja găsită. Da, momentul unei pavlova făcută în casă este aici!

5-Pavlova-cu-Ciocolată-și-Caramel-Sărat

Ingrediente

200gr albuș de ouă

400gr zahăr

1 lingură amidon

1 linguriță oțet alb

100gr ciocolată topită și răcită

125gr frișcă lichidă

Sos caramel

200gr zahăr

90gr unt

120ml frișcă lichidă

5gr sare de mare

alune caramelizate

Chocolate-Salted-Caramel-Pavlova-4019

Instrucțiuni

1. Preîncălzește cuptorul la 100°C. Pune albușurile și 350gr de zahăr în bolul mixerului. Eu folosesc cu  mare spor Kitchen Aid-ul, dar orice al mixer este în regulă. Începe să mixezi la la viteză mică (din 10 viteze eu am folosit la numărul 2) timp de 5 minute. Odată ce se formează multe bule mici mărește viteza și continuă să mixezi. Adaugă amidonul și oțetul. În timp de mixerul este încă în funcțiune adaugă 50gr de zahăr, lingură cu lingură, și mixează până când mixtura devine fermă. Se toarnă ciocolata topită în fir subțire deasupra meringue-lui și se încorporează ușor cu o spatulă.

1-Pavlova-cu-Ciocolată-și-Caramel-Sărat

2. Ia cu lingura o cantitate generoasă de meringue și așeaz-o pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Continuă să adaugi și să încorporezi sos de ciocolată până toată mixtura este folosită.

3. Pune tava în cuptor și coace la foc mic timp de 2 ora, sau până când meringue-le se desprinde de pe hârtie cu ușurință.

2-Pavlova-cu-Ciocolată-și-Caramel-Sărat

Sos Caramel

1. Pune o tigaie la foc mediu și topește zahărul puțin câte puțin până când este tot topit. Lasă pe foc până se transformă într-un caramel auriu închis. Adaugă untul bucată cu bucată cu mare grijă. Caramelul va începe să facă bule și să dea peste, dar amestecă până este tot încorporat.

2. Adaugă frișca lichidă, însă în continuare cu mare grijă.

3. La final adaugă și sarea de mare și amestecă.

3-Pavlova-cu-Ciocolată-și-Caramel-Sărat

Pentru a construi produsul final, da, suntem aproape gata, yeeey!, pune frișcă peste meringuele făcut, iar la sfârșit adaugă sosul caramel răcit și alunele caramelizate. Și suntem gata! Le Fiancé este încântat, iar eu aștept feedback de la voi!

Live beautifully.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply adriana barar February 16, 2016 at 9:07 pm

    pfoai cum arata! acum l-as face:D

    • Reply ioana February 17, 2016 at 7:33 am

      Pai hai! Si astept poze 😀

    Leave a Reply