Stil de Viata

Top 3 mărțișoare de basm

February 29, 2016

La origini, mărțișoare au fost monezi de aur sau de argint, la care se atașa o sfoară făcută din două fire răsucite, una roșie și alta alba. Culoarea roșie simbolizează curaj și dragoste pentru frumos, iar cea albă simbolizează ghioceul, prima floare a primăverii.

Semnificația mărțișorului a rămas aceeași de-a lungul timpului: este un simbol al primăverii, al optimismului și al revenirii la viață. Doar forma acestuia s-a schimbat în timp. Astăzi mărțișoarele s-au reinventat și, în timp ce sunt în continuare inspirate din tradiție, au devenit mici obiecte de artă contemporană. Azi, într-o ordine aleatorie pentru că nu aș putea spune pe care le vreau mai mult (răspunsul e toate), am selectate trei dintre preferatele mele. Grăbiți-vă mai e puțin până mâine!

Mărțișoare cu personaje de basm

Barrochia s-a inspirat din personajele basmelor românești, iar rezultatul? Un mărțișor delicat, bogat în detalii și de colecție. De la Zâna Zorilor la Frumoasa Lumii, eu una nu mă pot hotărî care e cel mai frumos!

Top-3-mărțișoare-de-basm-Barrochia

Mărțișoare eclectice

Echipa creativă de la Fandacsia, preferații mei în domeniul pălăriilor creative de pe meleagurile noastre, vin și cu o sugestie frumoasă pentru mărțișor. Mândre, haioase și istețe, vă invit să vă încântați!

1-fandacsia-Top-3-mărțișoare-de-basm 2-fandacsia-Top-3-mărțișoare-de-basm 3-fandacsia-Top-3-mărțișoare-de-basm

Mărțișoare vii

Prospețimea și culoarea florilor de primăvara se reflectă în fiecare ”ea”: mamă, soră sau iubită. Oferă-i un mărțisor plin de viață de la Purple Flowers!

Top-3-mărțișoare-de-basm-purple-flowers

Live beautifully.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply