Retete

Tort de Morcovi Raw Vegan Delicios și Suculent

June 28, 2017

“Știi ce n-ai mai făcut tu de mult timp? Tort de morcovi!”

… a spus soțul într-o zi și dreptate a avut 🙂 Iar pentru că mereu apreciez o provocare, am decis că o să încec o variantă care să nu fie doar vegană, ci și raw. Sincer, la cât de cald a fost zilele astea ultimul lucru pe care aș vrea să-l fac este să dau drumul la cuptor. Așa că m-am pus pe căutat rețete, pe combinat variante de blat și de glazură, pe testat variantele, iar rezultatul este un Tort de Morcovi Raw Vegan Delicios și Suculent!

Ingrediente

Pentru glazură

2 căni caju

1-2 linguri suc de lămâie

2 linguri ulei de cocos

1/3 cană sirop de arțar

Pentru blat

2 morcovi mari curățați și tăiați cubulețe

1 cană făină integrală

1/2 făină de cânepă

1 cană curmale

1 cană dude deshidratate (poți să înlocuiești cu ananas deshidratat)

1/2 cană fulgi de cocos

coajă rasă de la 1 lămâie

1 linguriță scorțișoară

Metodă

  1. Pentru glazură amestecă toate ingredientele într-un blender până devine cremoasă compoziția, iar dacă este nevoie adaugă un pic de apă. Pune-o deoparte.
  2. Pentru tort urmeaza același lucru ca la glazură, adică amestecă toate ingredientele în blender până compoziția devine relativ omogenă.
  3. Asamblează tortul presând jumătate din compoziția pentru blat într-o formă rotundă cu diametrul de aproximativ 28cm (eu am folosit-o pe aceasta de la Ikea) apoi 1/2 din compoziția de glazură, și repetă. Acoperă tortul rezultat și lasă-l la frigider peste noapte. Poți să-l decorezi cu nuci, fructe confiate, sau dacă vrei să te mai răsfeți cu extra sirop de arțar.

Mănâncă sănătos! Trăiește frumos!

SalveazăSalvează

SalveazăSalvează

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply